Dřevěná podlaha vám dokáže nabídnout celou řadu výhod. Připravte se však na náročnou a pravidelnou údržbu

Domov a bydlení

Už několik let se vedou živé diskuze o tom, zda je na místě investovat do dřevěné podlahy. Názory se samozřejmě různí, co však nelze popřít, je kvalita samotné podlahy, kterou dokáže překonat jen málokterá alternativa. Běžně si tak s jednou podlahou vystačíte i několik desítek let, přičemž budete muset investovat i do náročné údržby či rozsáhlejších renovací.

Dřevo vám zajistí dlouhou životnost podlahy

Klasické dřevěné podlahy se těší velké oblibě stovky let, díky čemuž na ně můžeme narazit jak ve starších budovách, tak i novostavbách. Jejich největší výhodou je nepochybně kvalita a odolnost, což vede i k jejich dlouhé životnosti – není výjimkou, že taková podlaha vydrží i sto let. Předpokladem k takové výdrži je precizní údržba a investice do pravidelných renovací.

Běžně je tedy nutné používat k údržbě speciální přípravky, které také nemusí být zrovna nejlevnější. Bohužel ne všechny typy dřevěných podlah jsou však stejné, což se odráží i na jejich kvalitě. Podlahové studio Brno nabízí například dřevěné podlahy esco, jejichž pozitivní vlastnosti jsou znásobeny použitím masivního dřeva – největší výhodou je zejména vysoká tepelná izolace a vyšší odolnost díky povrchové úpravě. Z hlediska designu je zajímavá i kolekce the family, v níž můžete vybírat ze široké škály motivů a vzorů.

Na trhu můžete najít i levnější alternativy

Pokud nechcete investovat do dřevěné podlahy, můžete vybírat i z celé řady alternativ. Jednou z nich jsou i laminátové a plovoucí podlahy, u nichž vás zaručeně zaujme poměr jejich ceny a kvality. Kromě toho disponují také širokou nabídkou motivů, které téměř přesně imitují dřevo či kameny. Ještě lepší a přesnější design nabízí vinylové podlahy, jejichž odolnost je výrazně vyšší než u ostatních alternativ.